Viktig informasjon til kurselever i rideskolen

Ridekursene starter opp i uke 33 og går frem til skoleferien tom uke 25. På vårparten er det ridning på røde dager ellers mister dere mange dager. 
De som melder seg på etter kursstart betaler kun for de timene som er igjen av kurset.

En ridetime varer i 50 min, dette inkluderer stilling av stigbøyler, oppsitting, ned og oppskritting av hesten. Derfor ber vi foreldre være behjelpelig med å stille stigbøylene til sitt barn slik at vi kommer raskt i gang med ridningen.

Det er ikke tillatt å komme inn i på ridebanen når ridetimen er startet, det forstyrrer både hester og ryttere. Er du forsinket går du dessverre glipp av ridetimen. Vær vennlig og respekter dette. 

Ridekurset er bindende, velger man å avslutte før avsluttet kurs får man ikke kursavgiften tilbake. Kurset er personlig og kan ikke overdras til andre. Det er ikke mulig å ta igjen timer dersom en er borte av ulike årsaker. Vi prøver så godt vi kan å ordne timer ved sykdom men det er ikke sikkert at vi får det til da ridedkolen er full.  Når du går på kurs vil vi sette en frist for å melde seg av neste kurs, dette vil det bli opplyst om i god tid før fristen går ut, 14 dager. 1 uke før fristen vil det komme en påmindelse, når fristen går ut beholder du plassen videre og vil bli fakturert.   

Elevene møter opp i skolestallen, eller utenfor ridebanen dersom hesten allerede er på time. 

Hestene er børstet og har fått lagt på sal og hodelaget. Men det er lurt å møte litt før timen da det kan hende at du må sale på hesten du skal bruke dersom den ikke går på timen før deg.  Rideskole stallen er det bygget som ligger lengst inn på området. Gå inn fra parkeringsplassen, følg vegen rett frem forbi ridehuset. 

Av hensyn til hestenes trivsel og deres egen sikkerhet, skal det kun være en person inne hos hestene av gangen. Assistentene og hjelperne er til stede i stallen og hjelper gjerne til om nødvendig. Instruktørene skal ikke forstyrres så lenge de underviser, spør assistentene om det er noe dere lurer på. 

For de som skal gå sprangkurs må elevene være med å bygge opp og ned hindrene.

HUNDER.

Det er ikke tillatt å ta med egne hunder inn i stallene og i ridehallen pga sikkerheten til våre hester og elever.

Bekledning:

Hos oss må alle bruke sikkerhetshjelm og sikkerhetsvest. Rideskolen låner ut hjelmer og vester. Riktig skotøy er viktig .Ridning i jogge sko og små sko er ikke tillatt . Skotøyet må ha liten hæl, og ikke være for bred slik at det setter seg fast i stigbøylene. Bruk en tettsittende bukse (ikke for glatt, men helst uten store sømmer). Alle klær skal sitte tett, ikke åpen jakke eller løst skjerf som kan henge seg fast. For sikkerhets skyld: Bruk hansker og ha langt hår i en flette eller hestehale. Vi har kun noen få sikkerhetsvester til utlån. I hestebutikken vår selger vi hjelmer, vester, ridebukser, ridestøvler, hansker og pisk og det du måtte trenge. Hestebutikken er åpen fra kl 17.30 til 19.30 hver ettermiddag. Lørdager er det åpent fra kl 12 til 15.00.

Vektgrense:

Vi har en vektgrense på 90 kg i hesterideskolen. Dette av hensyn til hestene som går i snitt 3 ridetimer om dagen.

Forsikring:

Vi oppfordrer sterkt alle som rir i vår rideskole til å ha egen ulykkesforsikring som dekker død og invaliditet.

Rideskolen har ansvar forsikring .

Som i all idrett kan ulykker inntreffe. Det er dyr vi har med å gjøre, og uhell kan dessverre skje. Vi oppfordrer derfor alle til å ordne egen forsikring.

All ridning skjer på egen risiko. Ridning er en risiko sport og alle som rir må bekrefte at de er informert om dette for å få ri på vår rideskole.

Foreldre har ansvaret for at barn- opptil 18 år- følger opp våre sikkerhets rutiner under ridning og i kontakt med hestene. Det er foreldre eller foresatte som er ansvarlig for barn under 18 år som rir i rideskolen, rideskolen er ansvarlig for at sikkerheten følges under ridningen. Alle under 15 år skal følges av en voksen men det er fult mulig å samarbeide med hverandre slik at ikke alle må følge hver gang.

Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til ridekurs!

Ved spørsmål ring 90 95 77 98 Irene-Marie Skytøen eller send e-post: post@brunlarideskole.com


Vilkår for andre tjenester rideskolen tilbyr, se vilkår for disse tjenestene.